http://sairlermaras2.blogspot.com.tr/

17 Temmuz 2014 Perşembe

ABDULLAH BAYAZIT





KİMDİR:  Bayazıtoğullarının İskenderbey Kolundandır. Abdurrahman Beyin torunu, Ömer Beyin oğludur.
.................................................................

DOĞUMU: 1881 Yılında Maraş’ta doğdu.

SIFATI: Aile arasında Küçük Abdullah Bey diye ünlenir. Ailede iki Abdullah vardır. Aralarında bir yaş olduğundan küçük, büyük diye çağrılır.


ÖĞRENİMİ
İLK - ORTAOKUL: Rüştiye öğrenimini Maraş’ta,

LİSE: İdadi öğrenimini  Halep’te yaptı.

BASKIN:  Bayazıtoğlu Abdullah Bey,  Bayazıtoğlu Zafer, Sarıkatipoğlu Hasan ve İshakzade Durdu ile birlik olup, Amerikan Koleji baskınında bulundular.

ANTEP HARBİ:  İhtiyat zabiti olarak silah altına alındı. Savaş eğitiminden sonra, Antep Savaşına gönderildi. Antep’in 11 ay süren savaşında üstün gayretiyle tüm aşamasında çarpıştı.

ÇİFTÇİ: Antep Mücadelesinden sonra 1 yıl daha Antep’te görev yaptı. Maraş’a geldi ve çiftçilik yaptı. Tekel İdaresine girdi ve buradan emekli oldu.

MADALYA: Maraş ve Antep Mücadelesindeki başarısı ona madalya getirdi. Ölümünden sora, madalyayı oğlu Dr. Şükrü Bayazıt muhafaza etti. 1977 yılında Dr. Şükrü’nün  ölümünden sonra da torun (Dr. Şükrü’nün oğlu)  kalp ve damar cerrahı ünlü Prof. Ömer Bayazıt, dedesinin madalyasını gururla taşıdı.  

MEDENİ DURUMU: Şükrü, Şakir, Şevket, isimlerini taşıyan 3 oğlu ile, Suat, Suzan, Nurhayat, Gülseren ve Yıldız isimlerinde 5 kızı vardır.

ÖLÜMÜ: 1974 Yılında vefat etti.

.................................................................

Türkiye'nin Kurtuluşuna Öncü Olan Maraş Mücadelesinde Herkes Savaşan Birer Kahramandı.  Bunlardan Aşağıdaki İsimleri Okuyucu İle Paylaşıyoruz. 

ABDLLAH BAYAZIT
.................................................................

Hiç yorum yok: